Vad är ett samlingslån?
Ett samlingslån är ett annat namn för privatlån, där den enda skillnaden, om någon, är att de ibland är förknippade med lösenkrav. Ett lösenkrav innebär att du är tvungen att uppge vilka krediter du vill lösa, och uppgifter till de långivarna. Eventuellt behöver du även fylla i en fullmakt.
Hur fungerar ett samlingslån?
Precis som vid vilket annat lån som helst, fyller du i ett formulär. Hos en del långivare får du frågan om lånet du ansöker om skall lösa andra krediter. Du fyller i inkomster, hushållsutgifter, och dina eventuella krediter.
Vid godkänd ansökan skall du återkomma med utbetalningsuppgifter, dvs ditt kontonummer. Pengarna betalas därefter inom 2-3 dagar efter godkänt lån.
Vem kan få ett samlingslån?
Ett samlingslån är egentligen bara ett privatlån, men med villkoret att du skall lösa gamla lån och krediter. På så vis är tanken att du också minskar din kostnadsbörda varje månad. Grundkraven för att få ett samlingslån beviljat brukar vara att man har fyllt 18 år, har en inkomst (csn, försäkringskassa, pension), samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Det finns så klart undantag till detta, men det är de traditionella villkoren.
Vanliga frågor och svar (FaQ)
Vad är ett samlingslån?
Ett samlingslån är ett privatlån som använts för att samla andra lån och krediter. Detta är ett sätt att få ned månadskostnaden eftersom privatlån ofta har en lägre ränta än t.ex krediter.
Vem kan få ett samlingslån?
De som är över 18 år. Man måste även vara bosatt i Sverige samt har en fast inkomst (inkl bidrag) kan ansöka om ett samlingslån.
Hur mycket kan jag samla i ett samlingslån?
Eftersom det är ett privatlån så är för närvarande den största summan du kan ansöka om 600 000 kronor. Det är dock långivaren som avgör om de vill bevilja dig ett samlingslån.